Jaroslav Dvorský, 01.03.2013 09:21
Zmena konzistencie, sfarbenia, zápach trusu
Pre vloženie nového príspevku musíte byť prihlásený.
Marek Buranský, 01.03.2013 19:28
Zdravím vás.
Takto bez vyšetrenia je ťažko stanovovať diagnózu, prakticky je to nemožné.
Bez toho, aby som kritizoval, je jasné, že ste zanedbali prevenciu v zmysle správneho nákupu. Najmä ak je nákup realizovaný u chovateľa, malo by byť v prvotnom záujme kupujúceho, aby si všimol podmienky v chove, do čoho patrí aj konzistencia trusu a všeobecné zdravie a kondícia vtákov. Ak ste už v prepravke zistili, že niečo nie je v poriadku, bolo namieste vtákov vrátiť, ale ako som písal dôležité je pri nákupe všímať si všetky drobnosti.
Čo sa týka vášho problému, nákaza prvokmi je popísaná v tomto fóre, odporúčam si ju prečítať. Takto nakazené vtáky nevykazujú vždy typické príznaky ochorenia. Jedným s príznakov však môže byť žltý zapáchajúci trus a problémy pri vylučovaní trusu. Ak však trus intenzívne zapácha, mohlo by ísť aj o nákazu kvasinkami.
V každom prípade by som odporúčal vtáky karanténovať a urobiť rozbor trusu. Liečba Trinidazolom by mohla pomôcť, avšak malo by to byť cielené liečenie. Výhodou trinidazolu je tiež jeho protiplesňová zložka, takže ba to mohlo pomôcť aj pri nákaze kvasinkami. Ovšem určite by vedel lepšie poradiť veterinár.
Ak by však mala hroziť nákaza v celom chove , tak by som takto napadnutého vtáka izoloval a preliečil celý chov.
Bližšie informácie vám podá veterinár.
S pozdravom
Marek Buranský
Miroslav Chomjak, 02.03.2013 17:52
Jaroslav Dvorský, 17.03.2013 14:23
Milos Haska, 04.02.2014 23:37
Kontakt: