Veronika Richterova, 08.01.2016 15:42
AG-samček 1,5roka, strata peria a stále je strapatý
Pre vloženie nového príspevku musíte byť prihlásený.
Milos Haska, 09.01.2016 00:21
Marek Buranský, 09.01.2016 00:31
Vitajte na mojom fóre.
V prvom rade by som sa pozastavil na tom, že ste kúpili vtáka bez krúžku. Je to veľká chyba. Vták musí mať nesnímateľný uzatvorený krúžok. Ten váš má len značiaci krúžok.
Uvádzate vek 1 a pol roka. Ale podľa toho, ako má šupinaté nohy by som povedal, že jeho vek je podstatne vyšší. Nie som Baba Jaga a neviem veštiť z gule, ale možno by som mu hádal aj 5 rokov. Ďalšia vec je, že podľa fotky sa mi zdá byt vychudnutý, akoby mu cez perie presvitala hrudná kosť.
Čo by som asi vytkol je to, že vták je pravdepodobne v úplne otvorenej klietke, kde hrozí prílišný prievan z okolia, neviem, kde je klietka umiestnená. To čo popisujete ako strapatosť je pravdepodobne permanentné preperovanie, ktoré môže mať veľa príčin:
- Vták je v nevhodnej klietke
- Je dosť starý
- Je v neustálom strese
- Je možné, že mu chýbajú nejaké vitamíny.
Čo by som odporučil:
- Vymeňte klietku za polootvorenú, teda takú, ktorá má mriežku len vpredu
- Vymeňte plastové bidlá za bidlá z bazy čiernej, alebo za bidlá z nejakého dreva
- Poskytnite vtákovi komplexné vitamíny, napríklad Promotor
- Poskytnite mu družku, aby nebol v klietke sám, nemusí to byť samička, stačí aj iný samček, i keď je možné, že by v tom prípade hrozila menšia rivalita, ale aj nemusí.
- Dávajte pestrá stravu vrátene vaječnej zmesky, aspoň priemyselne vyrábanej.
V každom prípade v budúcnosti kupujte vtákov len z overeného zdroja. Kupujte mladé okrúžkované vtáky, ktoré sú úplne preperené a v dokonalej kondícii.
S pozdravom
Marek Buranský
Veronika Richterova, 10.01.2016 13:15
Milos Haska, 10.01.2016 18:50
Kontakt: